(untitled) (Psychology Travelogs, 2025)
У статті розглянуто вплив пандемії Covid-19 на когнітивну сферу молоді, зокрема в студентів, оскільки вони зазнали значних змін у навчальному процесі під час карантинних обмежень та продовжили піддаватися цим впливам під час повномасштабного вторгнення на території України. Особливу увагу зосереджено на розгляді впливу дистанційного та гібридного формату навчання, оскільки вони трансформували освітній простір та спровокували виникнення нових викликів для діяльності когнітивного ресурсу студентів. Розглянуто питання дисфункції когнітивної сфери, виникнення феномену цифрової втоми та інформаційного перевантаження, що ускладнюють процеси засвоєння знань, а також розглянуто питання психологічної та когнітивної стійкості.