(untitled) (Psychology Travelogs, 2025)
У статті розкрито процес та результати розроблення і апробації авторської психологічної методики «Діагностика емоційної байдужості між подружжям» (ДЕБП). Виокремлено ознаки кризи емоційної байдужості між партнерами. На основі змістовної характеристики емоційної байдужості подружжя та ознак її сконструйовано тестові твердження. За результатами структурного аналізу емоційної байдужості шлюбних партнерів твердження опитувальника відображають 6 шкал: бажання турбуватися про партнера; захоплення партнером; інтерес, увага до партнера; інтимна та сексуальна байдужість; негативні емоції та негативні стани; сумнів у виборі партнера.