(untitled) (Psychology Travelogs, 2025)
В статті представлено результати дослідження, яке було проведене на базі Лабораторії психології здоров’я Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького і мало на меті вивчення життєстійкості та копінг-стратегії поведінки вимушено переміщених осіб в умовах військової агресії. На констатувальному етапі обстежено 40 студентів. Результати обробки фактичних даних опитаних показали низький рівень життєстійкості (72,5%) та високий рівень стресу (57,5%). Формувальний етап передбачав розробку програми для розвитку конструктивних копінг-стратегій, що інтегрує елементи доповненої реальності. Апробація авторської програми показала позитивні результати: підвищення життєстійкості, зниження рівня стресу, розвиток навичок саморегуляції та конструктивних копінг-стратегій.