(untitled) (Psychology Travelogs, 2025)
Стаття присвячена дослідженню впливу створення мандал для психологічної корекції (зменшення) рівня дистресу підлітків. Проаналізовано символічний зміст мандали та її вплив на психіку людини. Показано, як створення мандал допомагає підліткам виражати свої емоції і покращувати загальний психічний стан. Співставлено дві техніки створення мандал: малювання на папері та плетіння з ниток. Порівняння результатів емпіричного дослідження до і після створення мандал виявило, що і малювання, і плетіння мандал знижують дистрес підлітків, при цьому ефект від плетення мандал є більш виразним і стійким. Представлено порівняльну характеристику технік малювання мандал і їх плетіння з ниток. Запропоновано низку рекомендацій щодо подальшого впровадження технік зі створення мандал у психологічну практику.