(untitled) (Psychology Travelogs, 2025)
У статті акцентовано увагу на взаємозв’язку вдосконалення системи управління особистісними ресурсами та ефективності професійної діяльності керівника. Обґрунтовується роль емоційного лідерства керівника в процесі вдосконалення управління особистісними ресурсами підлеглих. Узагальнено сутність і зміст теорій емоційного інтелекту, що є основою емоційного лідерства керівника. Порівняльний аналіз міжособистісного і внутрішньоособистісного видів емоційного інтелекту у групах керівників, що різняться ефективністю міжособистісної і ділової взаємодії за оцінками персоналу, виявив наявність статистично значущих достовірних відмінностей. Більш диференційована оцінка емоційного лідерського потенціалу можлива під час дослідження міжособистісного і внутрішньоособистісного видів емоційного інтелекту.