(untitled) (Psychology Travelogs, 2025)
У статті висвітлено дослідження соціально-психологічних особливостей агресивних проявів підлітків під час війни, де увага акцентується на психоемоційних і поведінкових змінах у критичних умовах. Агресивність підлітків зумовлена стресом, емоційною нестабільністю, травматичними подіями та соціальними змінами. Авторами представлено результати діагностики агресії, яка виявила високі рівні фізичної, вербальної, непрямої агресії, роздратування та підозрілості серед респондентів. Розробка ефективних програм підтримки сприятиме зниженню агресії та стабілізації емоційного стану підлітків.