(untitled) (Psychology Travelogs, 2025)
У статті розглядається травма-інформована супервізія як важлива частина професійної підтримки психологів, які працюють із ВПО, постраждалими від війни. Здійснено теоретичний аналіз попередніх досліджень, виокремлено особливості такої супервізії. Підкреслено важливість застосування травма-іформованого підходу у супервізії, а також обізнаність з теми психологічних наслідків травматичного досвіду при роботі з постраждалими від війни. Проаналізовано можливості зменшення ризику втоми від співчуття та вторинного травматичного стресу за допомогою травма-інформованої супервізії. Метод кейс-аналізу дозволив деталізувати функціонування супервізії, зокрема роботу з емоційними викликами спеціаліста при роботі з групою волонтерів-ВПО. Наголошено на важливості валідації почуттів, психоедукації та створенні безпечного простору для супервізії. Узагальнено практичні рекомендації для супервізорів щодо проведення травма-інформованої супервізії.