(untitled) (Psychology Travelogs, 2024)
У статті здійснюється аналіз проблемних аспектів реалізації виховної функції дистантними сім’ями. Досліджено психологічні особливості дистантної сім’ї. З’ясовано, що найбільш гострими проблемами в процесі становлення особистості підлітка із дистантних сімей є тривала розлука з одним із батьків, дефіцит тілесно-емоційного спілкування з батьками, виникають часті конфлікти внаслідок відсутності активного спілкування, а також проблеми адаптації членів сім’ї до зустрічей та нових розлучень, труднощі в організації спілкування на відстані. Це провокує емоційне охолодження до потреби в батьківській любові та опіці, викликає почуття тривожності, дезадаптації та соціальної незахищеності.