(untitled) (Psychology Travelogs, 2024)
У статті проведено теоретичне дослідження причин виникнення конфліктів між партнерами під час планування вагітності. Особливу увагу приділено важливості всебічної підготовки, яка охоплює психологічну, емоційну та фінансову готовність. Виявлено, що різні уявлення про батьківство викликають непорозуміння та конфлікти, зокрема через нерозуміння сімейних цінностей, спільних обов’язків і морально-психологічної готовності до прийняття рішень. Досліджено вплив соціальних стереотипів, фінансових труднощів та зовнішнього тиску на прийняття рішення про народження дитини. Встановлено, що емоційна відчуженість, недостатня комунікація, недомовленість, відсутність узгодженості між подружжям, а також невідповідність моделей поведінки партнерів їхнім взаємним очікуванням, ускладнює планування вагітності та створює відчуття кризи у стосунках.