(untitled) (Psychology Travelogs, 2024)
У статті представлений аналіз стану дослідження проблеми самореалізації особистості як складного соціально-психологічного явища. Проаналізовано процес самореалізації особистості через взаємодію внутрішніх і зовнішніх факторів, що впливають на становлення особистості в соціальному та професійному контекстах. Розглянуто роль самооцінки, вибору життєвих цінностей та цілей як ключових аспектів самореалізації. У статті наведено огляд теорій західних та українських дослідників, що вивчають різні аспекти саморозвитку. Також наголошується на важливості самопізнання, соціальної активності та творчого підходу для досягнення професійних і особистісних цілей.