(untitled) (Psychology Travelogs, 2024)
У статті розглянуто теоретичні аспекти психологічної реабілітації осіб, які пережили травмівні події. Уточнено зміст понять «реабілітація» і «психологічна реабілітація»; охарактеризовано мету, основні завдання, принципи та методи психологічної реабілітації осіб, які пережили травмівні події. Автором статті з’ясовано, що травмівна подія характеризується раптовістю, руйнівною силою, інтенсивністю і призводить до психічного травмування людини. З огляду на це, у статті наведено етапи роботи психолога з психологічної реабілітації особи, яка пережила травмівну подію.