(untitled) (Psychology Travelogs, 2024)
У статті здійснюється вивчення життєдіяльності сімей військовослужбовців в умовах війни. З’ясовано, що війна деструктивно впливає на життєдіяльність сімей учасників бойових дій. Члени таких сімей мають безліч тривог та переживань за життя та здоров’я своїх рідних, які зі зброєю в руках захищають країну. До цього додаються проблеми з переїздами на нові місця служби, адаптації до нових життєвих обставин, а також обмежені можливості військовослужбовця, як шлюбного партнера, повноцінно виконувати сімейні ролі. Дружини учасників бойових дій відчувають побоювання за майбутнє своєї сім’ї і потребують психологічної просвіти та допомоги щодо подальшого планування сімейного життя і відновлення гармонійних взаємин з партнером.