(untitled) (Psychology Travelogs, 2024)
У статті висвітлюється проблема психологічної своєрідності прихованих деструктивних тенденцій особистості, зокрема, схильності до суїциду. Відзначається, що відсутність теоретичного обґрунтування продуктивних методів профілактики суїциду та реабілітації особистості з урахуванням унікальних особистісних характеристик, що визначають суїцидальні тенденції, зумовлюють актуальність науково-психологічної розвідки. Характерною особливістю психічного життя та поведінки людини з суїцидальними тенденціями є звуження свідомості. Специфічність поведінки засвідчує ригідність стратегії і структури її життєдіяльності. Зазначено, що зважаючи на означену специфіку психічного стану особистості, у психотерапевтичному процесі суїцидальних тенденцій високу продуктивність виявляють рефлексивні практики. Високоспроможним психотерапевтичним засобом реабілітації латентних деструктивних тенденцій особистості обґрунтовано рефлексивний дискурс.