(untitled) (Psychology Travelogs, 2024)
У науковій статті представлено теоретично-практичне дослідження особливостей поведінки чоловіків у складних життєвих ситуаціях. Представлений огляд вивчення різних аспектів стресу, кризових та складних життєвих ситуацій, копінг-стратегій. Велика увага приділяється розробкам програм стрес-менеджменту, подоланню посттравматичних стресових розладів та постстресового відновлення. Метою статті є дослідження психологічних особливостей чоловіків, які опинилися в складних життєвих обставинах. Описано психологічні особистісні особливості чоловіків та представлено захисні механізми та копінг-стратегії чоловіків у стресових ситуаціях. В емпіричній частині проведено дослідження рівнів психологічного благополуччя чоловіків та визначено особливості їх самоставлення. У висновках йдеться про те, що у чоловіків, які опинилися у складних життєвих обставинах, формується фрагментарне, недостатньо реалістичне сприйняття різних аспектів життя. У стресових ситуаціях виникає сильна напруженість, для подолання якої внутрішніх ресурсів особистості не завжди вистачає.