(untitled) (Psychology Travelogs, 2024)
Стаття присвячена питанням теоретичного дослідження соціально-психологічної компетентності майбутніх фахівців соціономічних професій в процесі професійної підготовки. Здійснено припущення, що розвиток соціально-психологічної компетентності є факторами професійного становлення майбутнього фахівця. Охарактеризовано соціально-психологічну компетентність як інтегральну особистісну якість, що є необхідною у професійній діяльності майбутніх фахівців соціономічного напряму та є фактором, що сприяє самоактуалізації і самореалізації студента. З’ясовано, що соціально-психологічна компетентність є комплексним явищем, яке охоплює різні аспекти. Розглядаються ключові фактори розвитку соціально-психологічної компетентності майбутніх фахівців сфери «людина-людина» у процесі професійної підготовки.