(untitled) (Psychology Travelogs, 2024)
Стаття присвячена проблемі діагностики соціальної фобії. Представлено огляд зарубіжних наукових публікацій, присвячених психологічній діагностиці соціальної фобії. З’ясовано, що для діагностики соціальної фобії нині є такі інструменти: «Анкета страху», яка містить підшкалу соціальної фобії; «Шкала соціальної фобії» (SPS); «Шкала соціальної взаємодії» (SIAS); «Опитувальник соціальної фобії та тривоги» (SPAI); «Опитувальник соціальної фобії» (SPIN), заходи когнітивної оцінки, які включають оцінку самоствердження, ірраціональних переконань, атрибуцій, схем, очікувань та зосередження на собі уваги; заходи поведінкової оцінки, такі, як: поведінкові інтерв’ю, опитувальник самооцінки, щоденники самоконтролю та поведінкове спостереження соціальної ефективності, імпровізоване мовленнєве завдання.