(untitled) (Psychology Travelogs, 2024)
Основним ресурсом персоналу є стрижневе утворення особистості – її суб’єктний ресурс. Із поняттям суб’єктності пов’язують такі характеристики особистості, як індивідуальність; самостійне творче мислення; характер; активність; воля; почуття особистої соціальної та моральної відповідальності; моральна, психологічна, емоційно-вольова стійкість; психологічна та професійна готовність; психологічна, моральна, професійна надійність; духовність; творчий потенціал. Одна з особливостей у розвитку як категорії суб’єкта, так і поняття суб’єктність, – тенденція розвитку від характеристики якостей людини до процесуальних характеристик (самовизначення, самосвідомість, саморегуляція тощо).