ОСОБЛИВОСТІ ПОЯВИ ТА ПОДОЛАННЯ КРИЗИ ЕМОЦІЙНОЇ БАЙДУЖОСТІ МІЖ ШЛЮБНИМИ ПАРТНЕРАМИ - КАРПОВА, Дарія; ВЕРБСЬКА, Анастасія (Psychology Travelogs, 2024)
У статті здійснюється аналіз особливостей появи та подолання кризи емоційної байдужості між шлюбними партнерами. Уточнено поняття «емоційна байдужість між шлюбними партнерами». З’ясовано, що подружжя не знає ефективних моделей поведінки для подолання кризи емоційної байдужості, члени подружньої пари свідомо чи несвідомо схильні приписувати відповідальність за своє шлюбне життя своєму партнеру, не шукають причини сімейної дисгармонії в собі і не беруть відповідальність на себе. Виявлено, що для успішного подолання кризи емоційної байдужості подружжю важливо знати про цю проблему, розуміти ознаки, причини та наслідки емоційної байдужості, усвідомлювати та корегувати тип своєї поведінки при появі емоційної байдужості.