ВПЛИВ ТРИВОЖНОСТІ НА ОСОБЛИВОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СТЮАРДЕС - АНТОНОВА, Зінаїда; ВЕРХОГЛЯД, Наталія (Psychology Travelogs, 2023)
В статті представлено теоретичний та емпіричний аналіз впливу тривожності на особливості професійної діяльності стюардес. Проведено теоретичний аналіз наукових досліджень, щодо впливу тривожності на особливості професійної діяльності. Визначено місце та її вплив на роботу саме стюардес. Представлено результати емпіричного дослідження. Окреслено та зазначено характерні симптоми тривожності, які безпосередньо впливають на особливості професійної діяльності стюардес: прискорене серцебиття, зниження рівня концентрації уваги, відчуття небезпеки , неконтрольовані переживання, високий рівень конфліктності, зниження впевненості в собі, дратівливість, неспокій, головний біль, агресивність. Зазначено, що тривожність негативно впливає на професійну діяльність стюардес.