ОСОБЛИВОСТІ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ ЖЕРТВАМ ШКІЛЬНОГО БУЛІНГУ - ПОПЕЛЮШКО, Роман (Psychology Travelogs, 2023)
Стаття присвячена актуальній проблемі шкільного насильства у міжособистісних стосунках в освітньому просторі. У статті пропонується огляд проявів булінгу в поведінці школяра, характерних особливостей шкільного булінгу та його вплив на розвиток особистості дитини. Описано спільні ознаки антибулінгових програм які застосовуються в різних країнах світу. Автором обґрунтовано те, що особливостями психологічної допомоги жертвам шкільного булінгу є дотримання психологом зазначеного алгоритму спілкування та етапів проведення бесіди з дитиною жертвою чи свідком насильницьких дій.