ПРОФЕСІЙНЕ САМОТВОРЕННЯ ЯК ПРЕДМЕТ НАУКОВО-ПСИХОЛОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - ПОДКОРИТОВА, Лариса; ГАВРИЛЬКЕВИЧ, Вячеслав (Psychology Travelogs, 2021)
У статті подано теоретичний аналіз самотворення особистості та професійного самотворення. На підставі огляду наукових літературних джерел розглянуто поняття, структуру, умови, чинники та результати самотворення особистості. Виявлено, що професійне самотворення ще не було предметом окремого наукового дослідження. На основі отриманих теоретичних даних сформульовано визначення професійного самотворення та висунуто припущення щодо його структурних компонентів, умов, чинників і результатів. Запропоновані теоретичні положення потребують подальшої емпіричної перевірки.