ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ПСИХОЛОГІЧНОЇ СТІЙКОСТІ МАЙБУТНІХ ПСИХОЛОГІВ - ВАСИЛЕНКО, Олена; НАУМОВА, Оксана (Psychology Travelogs, 2024)
У статті розглянуто психологічні аспекти, передумови розвитку психологічної стійкості студентів-психологів в умовах навчання в закладі вищої освіти. Розглянуто сутність понять «стійкість», «психологічна стійкість», «резильєнтність». Авторами статті наголошено на важливій ролі психологічної стійкості у формуванні особистісних та професійних компетенцій майбутніх фахівців. Визначено особливості розвитку психологічної стійкості майбутніх психологів як здатності протистояти стресовим ситуаціям, знаходити ресурси для відновлення, ефективно функціонувати, зміцнювати впевненість у власних силах.