АДАПТАЦІЯ ВАЖКОПОРАНЕНИХ КОМБАТАНТІВ ДО МИРНОГО ЖИТТЯ - ПЕТРЕЧЕНКО, Світлана (Psychology Travelogs, 2024)
У статті розглядаються особливості соціально-психологічної адаптації військовослужбовців, які брали участь у бойових діях, та важкопоранених військовослужбовців, у період їх повернення до цивільного життя. Зазначається, що ця категорія населення потребує спеціального підходу через зміни в їхній психіці та складнощі, з якими вони стикаються. Вони можуть відчувати незрозуміння від суспільства, родини, мати проблеми у соціальному взаємодії та у вирішенні громадянських питань. Військовослужбовці, які повернулися, потребують комплексної психологічної допомоги та психотерапії. Для цього важливо створити спеціалізовані центри допомоги, які надаватимуть підтримку у їхній соціально-психологічній адаптації до мирного життя.